20. desember – Bortreist til jul

10168094_286107371558546_143759371917499298_n

Det er kanskje bare jeg som har det slik, men jeg har en mistanke om at det er fler av oss: Jeg synes ikke jeg er helt til stede i mitt eget liv. Det er jo synd, synes jeg – livet er kort og om jeg ikke en gang følger med så jeg får opplevd det, så virker det jo veldig bortkastet.

Sånn på daglig basis så tror jeg at jeg har samlet på meg to irriterende uvaner, som bidrar til å dra meg bort fra virkeligheten.

Den første “synderen” er to-do-listen min. I hodet mitt spinner jeg på en evig lang liste over alt som jeg SKAL gjøre, alt som jeg BURDE gjøre, alt som jeg VIL gjøre. Det blir jo aldri slutt – stadig er det noe som bare skal gjøres unna i en fei, så jeg kan gjøre neste ting på lista i en fei og sove i en fei så jeg kan stå opp og begynne igjen. Det regnes jo gjerne som bra å være effektiv, men jeg vet ikke helt om det er noen særlig kvalitet. For hva er vitsen, om jeg ikke henger med selv, om jeg nesten ikke får tid til venner og familie om jeg ikke kan legge dem inn på lista som enda en ting som skal “gjøres”?

Svært mye av alt det som står på denne listen min, er ting som skjer gjennom en dataskjerm. Hele dagene sitter jeg i det blåhvite lyset og flikker på noe som ligger i den abstrakte tankeverdenen der inne i maskinen. Er det noe rart man blir litt fjern?

Og hva gjør jeg når jeg legger bort listen over alt som skal fikses og gjøres, og endelig slår av datamaskinen? Da tar jeg fram uvane nr 2: representert ved telefonen eller ipaden, og sitter flipp-flipp-flipp og blar meg med fingeren gjennom facebook, instagram, nyheter, værmelding og begynner så på facebook igjen. HELT meningsløst, totalt uvirkelig, men veldig vanedannende – i all fall for meg. Og imens tikker time etter time, dag etter dag ut av livet mitt.

Denne bloggen handler jo i år om det å gi. Og det jeg har bestemt meg for å gi til meg selv som julegave, som jeg inderlig håper vil vare langt ut i det nye året, som jeg håper vil bli til glede for både meg selv og de rundt meg, er: NÆRVÆR.

Og kanskje litt fravær fra Facebook og Instagram?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s