11.desember – verken dengang eller siden

flaggstangtreMye julegreier handler om å gjøre omigjen det vi alltid har gjort. Akkurat likt, uansett hvorfor. Klokka ditt spiser vi datt, og etter på gjør vi det og det og hvordan blir det jul uten…..lefse, sennep, lutefisk, julegløgg, sledetur, familieselskap, julepysj, kakemenner, ja hva vet jeg, ikke engang for meg selv har jeg fullstendig oversikt over alle små og store ting vi alltid gjør, alltid har gjort og muligens alltid vil gjøre.

Så er det alle de juleforberedelsene som handler om å gjøre klart, handle inn og skaffe til veie alle detaljene og ingrediensene for at vi siden, bare julen kommer kan gjøre akkurat som før.

Jeg synes jo det er fint, men av og til lurer jeg på når nå er?

Jeg håper det er nå. Akkurat nå vil jeg være akkurat så ikkeferdig til jul som jeg er. Akkurat nå vil jeg stoppe opp ved vinduet, se ut over snøen som faller akkurat nå, stjernene som lyser i alle vinduer, mannen min og gode naboer som måker snø. Akkurat nå er det god advent. Jeg står ikke her ved vinduet hver kveld i adventen. Jeg står ikke her for å forberede noe som skal skje om to uker. Jeg bare er her, nå, og håper denne adventen blir full av stunder som er gode nok akkurat slik de er, nå.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s