9. desember – delt hverdag

Julebrevene har begynt å komme – koselige ettermiddagskaffer med julekopp, julemusikk og nyheter fra alle dem vi faktisk ikke har kunnet treffe iår.

Julebrev kan være så mangt – noen ganger er det helt overveldende å lese om alt alle har fått til og om hvordan pepperkakelukt og barnelatter har forgylt hele førjulstiden. Vi gleder oss over at andre har det bra, men så rart at ingen har det sånn som oss selv i førjulstiden? Har vi delt så lite hverdagsliv gjennom året at vi ikke tør å åpne opp for ærlige fortellinger i julebrevet?

Eller er det slik at julebrevene forteller om vår felles drøm om hvordan førjulstid og hverdagsliv skulle ha vært? Eller kanskje det at vi trekker frem de gyldne øyeblikkene når vi skriver er vår måte å være takknemlige på – tross alt som ikke ble perfekt ble mye tross alt veldig greit – og til tider vidunderlig!

I år har imidlertid mange av brevene fått en ekstra nerve. Vi forteller hverandre om det vi er skuffet over at ikke kan bli i koronajulen – og vi forteller om hvordan vi likevel finner måter å ta vare på det som for hver av oss er mest dyrebart i julefeiringen. Så fint det ville vært om dette årets julebrev tilsammen fortalte glimt av hva vi gjorde med savn og utfordringer i dette andereledesåret? Og tenk om årets julepost ble deler av fortellingen om hvordan denne delte hverdagen, som ikke alltid var så grei, likevel rommet håp og glede, og likevel tok oss frem mot en god adventstid?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s