1. desember

Så ble det vår tur til å få korona- og selvfølgelig tenker jeg først på juleforberedelsene. Jeg som skulle og ville og tenkte….Først og fremst ville jeg jo skrive meningsfulle tekster i julefrydbloggen, gjerne fra førjulspyntet hus, med julesnø ute og julemusikk inne.

Men hva skulle jeg egentlig skrive om? Det samme som alltid, at det ikke er tingene som skaper jul, at det går fint å ha en deilig jul uten at alle lister er krysset ut.

Ja det skulle jeg skrive om, og så kjenner jeg jo på ironien i det hele. Dette kan jeg jo skrive om nesten samme hvor pjusk jeg måtte være? Og dessuten, det er jo mange, mange år siden jeg laget jul slik den “skulle” være. Jeg lager jo julen akkurat slik jeg vil ha den. Og det er jo sant at det ikke er hvilke ting som er tatt frem som er viktig.

Hva er det som er viktig da- for jeg liker jo godt å dekorere? For meg handler det om hvilke muligheter det skal legges til rette for. Julenotene skal finnes frem- så vi kan synge og spille. Det skal ligge gode saker klar i fryser og bokser- ikke for tradisjonens skyld, men slik at noe er klart, når vi kommer inn fra friske spaserturer, etter kirketid, når noen kommer på besøk, og når noen blir sittende oppe halve natten for å snakke om ting, spille de siste spillene eller slappe av foran peisen. Dette vil jeg skal være klart- og i en ramme som bygger opp om fellesskap, en hyllest til det vakre og gode i livet, et hjem der alle er velkommen og der det er tydelig hvorfor vi feirer jul. Slik blir det nok i år også- på et eller annet vis.

Og dessuten- når jeg skriver dette er det faktisk bare 20 november, så det kan faktisk hende at alle er i superform når desember er her. Vi får se!

Har du tenkt over hvorfor du pynter som du gjør til jul? Hva er det du legger til rette for?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s