2. desember

Hva tror du er det første jeg gjør når jeg skal ordne huset til jul?

Det første jeg gjør er å ta vekk. Det kan jo være så mange trinn i det, nå har jeg akkurat båret alle dvder, til og med julefilmene bort fra skapet på stua- for det trenger jeg til alle små og store ting som har samlet seg i vinduskarmer og på bord i løpet av året, julepynten må få plass! Så er det alle blomstene- som må plukkes og vannes og flyttes og kanskje kastes- så juledekorasjonene får plass.

Dette gjør jeg faktisk- men så er det de oppgavene som hadde vært fint om var gjort.

For eksempel å rydde i alle skuffer og skap- som regel blir det en fin tanke som ikke blir tenkt ferdig før på vårparten.

I høst har jeg kjent det annerledes. I så mange sammenhenger jeg er i,hører jeg om så mange som ikke har. Da blir det ikke lenger spørsmål om å rydde for å ha orden, men om å sjekke om jeg har noe som noen andre trenger. For meg blir det en ny vinkling på turene til Fretex og gjenbrukstorget, det handler ikke om hva jeg ikke har plass til, eller er lei av. Det er noe helt annet å spørre om det faktisk er noen som trenger dette mer enn meg. Jeg har jo til og med mange ting som jeg overhodet ikke trenger, men som er helt fine! Da blir det plutselig viktigst å få ryddet skuffer og skap- kan hende er det sånn at når jeg har altfor mye av noe, så betyr det at jeg har noe som egentlig skulle vært noen andres?

Selv med gode intensjoner blir det nok aldri minimalistisk hos oss, men forhåpentligvis lærer jeg mer og mer om at å få tingene der de hører hjemme ikke handler om bedre system på tingene, men bedre fordeling. Hva er det første du gjør til jul?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s