4.desember

Har du en håndbrodert juleduk? Noe av det mest unyttige – men morsomme – jeg bruker tid på innimellom er finn søk etter den aller vakreste juleduken.

Merkelig nok, ettersom både farmor og mor var kløppere til å brodere, har jeg ingen. Jeg broderer jo selv også, men det er akkurat det, jeg har ikke tålmodighet til å brodere ferdig. Da jeg fikk broderisett til juleduk fra farmor, broderte jeg halve duken og ble veldig forundret da jeg oppdaget at jeg skulle brodere det samme en gang til, så da lagde jeg adventskalender av motivet i steden. Men i hodet mitt ser jeg for meg de vakreste og mest forseggjorte juleduker, med intrikate kranser, fugler, kirker, snø og grantrær, som muligens en gang dukker opp. Det rare er at jeg er helt fornøyd med å tenke på hvor vakkert det kunne vært- og at gleden over å forestille seg det vakre er vel så stor som å skulle fange skjønnheten i en konkret ting. Sånn er det kanskje med resten av julen også? Tanken om det vakre, leken med ulike ideer for hvordan julen skal se ut i år – er viktigere og morsommere enn hvordan det faktisk blir.

Men nå har jeg altså begynt å brodere min egen juleduk da, sånn for sikkerhets skyld! Den blir sannsynligvis veldig fin – en gang, etter mange fler førjulstider med brodering, men denne gangen skal jeg bli ferdig!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s