6.desember

I år begynte jeg å samle på bilder av Maria og Jesus, for å bruke de fineste i julefrydbloggen. Noen er fulle av symbolikk og ofte er de preget av samtidens forventning til hvordan madonnabilder skulle males. Interessant og fint- men de sier meg ikke så mye, selv om jeg teoretisk sett vet hva de vil at jeg skal legge merke til. Og etterhvert oppdager jeg at det ikke bare er disse bildene jeg tar vare på, men mødre og fedre, søsken og venner, med et spesielt blikk og i et spesielt lys. Voksne som ser underet de har fått ansvar for, et varmt, nærmest overjordisk lys, som favner alle drømmer og ønsker for barnet, men som mest av alt sier noe om at dette ansvaret er gitt oss fra noe utenfor oss selv. Da ser jeg jo at de Mariabildene som beveger meg mest ikke er de som vil belære, men de som gir et glimt av alt godt som er mulig nå når himmelriket har kommet oss i møte.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s