10.desember

Er det noen mening i å beskrive musikk med ord? Kan ord forklare hvilken musikk som gir ro, glede, energi- vekker minner eller tårer, trøster eller oppmuntrer? Jeg har iallefall ikke de ordene. Ikke er det likt for alle heller, jeg er aller gladest i musikk som blir en del av meg. Som de årene jeg fikk være med å synge juleoratoriet i Nidarosdomen og musikken løftet oss alle inn i noe større enn oss selv. Som når musikken jeg hører til frokost,fyller og følger meg med harmoni hele dagen, nei det kan ikke beskrives, det må leves. Og aller mest til jul, jeg har lenge hatt en adventskalender der jeg spilte en ny jule cd hver dag. Nå gjør jeg ikke det lenger, nå lytter jeg til mine gamle venner, stort sett Bach, på nytt og på nytt, fylles av julefred og glede og går nynnende ut i førjulsmorgenen.

Skikkelig julefryd- for meg- har du en musikk som løfter sjelen?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s