22.desember

Hvorfor gir dette bildet meg julestemning? Det handler ikke om lyset, det synes jeg ser mer ut som sommerlys, kanskje senvinter? Det handler ikke om hva de to gjør, for det er ikke lett å se. Tegner de? Følger minstemann med på at storesøster gjør lekser? Lager de julepynt? Eller pusser de sølv? Som sagt ikke godt å si.

Det vakre for meg er at de gjør det sammen. Jeg har fått oppleve en lang rekke førjulstider der det å være sammen om å lage jul har gitt det hele en ekstra verdi. Sammen med foreldrene våre, sammen som søsken, sammen som venner, som ektefeller, som småbarnsmor og nå med voksne barn.

Det er også noe av det som gir julefeiringen verdi også uavhengig av hvilket innhold vi gir den- nettopp det at vi som samfunn, i store og små sammenhenger,forbereder oss til feiring og så har disse dagene som er noe spesielt for alle.

Kan hende er det også dette- at en tradisjon som bare er noe noen andre lager i stand, fort blir tom og meningsløs, mens det vi forbereder sammen er noe mer enn tradisjon, det er fellesskap?

.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s