17.desember- litt mer ro

IMG_8364snøgrein med solDet er den vidunderligste, vakreste vintermorgen. Drosjen skal hente meg klokken seks, men jeg går ut allerede kvart på for å være i eventyret. Dypblå himmel, knakende, glitrende snø, julelys på snøtunge trær. En katt som lister seg hjem.

Fryd og fred. Lettere euforisk deler jeg begeistringen med sjåføren. Jeg blir litt deprimert av julen jeg, sier han. Å? Etter en stund fortsetter han, jeg vil så gjerne at det skal være rolig og godt, men når alle rundt meg bare fyker rundt og stresser, så forstyrrer de meg, og det skulle jeg ønske de ikke gjorde.

Vi snakker videre. Vi er jo enige om at det ikke er stress og mas og kjas som lager julen, at det er viktig å prioritere.

Jeg har fått noe å tenke på, er det virkelig sant at jeg kan ødelegge andres ro ved at jeg lar meg ha det travelt?

Jeg tror at hvert enkelt menneske må finne ro i egen sjel, i egne prioriteringer og valg. Men jeg tror også at jeg har et ansvar for ikke å skape støy som gir andre uro.

Kanskje jeg gir andre best ro når jeg har ro i meg selv?

Julefryd er aventkalenderen for oss som ønsker fred, fryd, glede og hvile i advents og juletiden. Dette er det fjerde året vi skriver og i år funderer vi på dette med å gi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s